Közellenség lettem

Mielőtt megismerhetnétek történetemet, hogy-hogyan lettem közellenség. Be szeretném jelenteni, hogy ezzel az írásommal avatnám fel a Laikus rovatunkat is, melyben tapasztalatainkat szeretnénk megosztani veletek, mind a technika, mind pedig a tudomány területérő, esetleg máshonnan.

Jó szemezgetést kívánok és remélem tetszeni fog Nektek a rovatban fellelhető cikkek, melyeknek inkább a szórakoztatás lenne a célja egy kevés informálással megfűszerezve!

Fogadjátok, hát rovatunk első kis szubjektív szösszenetét, mely a gépekkel vívott harcom egy fejezetéről szól. Imádom a kihívást!

Ha a Google a barátom, akkor az MSN az ellenségem. Hogy miért?

Először egy 3 évvel ezelőtti történetet szeretnék elmesélni. Az öcsém, ekkor volt 16 éves és informatikai szakközébe járt vagy, ahogyan én nevezem „kockaképzőbe”. Úgy gondolta, hogy az iskolában tanultakat átviszi a gyakorlatba és rajtam teszteli – az engedélyem nélkül. Egy programot, vagyis inkább vírust csinált még két évfolyamtársával, melynek a lényege az volt, hogy az MSN-en átküldtek egy édes kis figurát, mely pár órára kitiltott az rendszerből. A felhasználó nem tudott mit kezdeni, hisz nem kellett elfogadnia semmit, ez a kis figura, mint egy „helló maci” úgy jelent meg.

Mi a csavar ebben, azon kívül, hogy egy „jó” heccnek indult? A drága testvérem mindezt úgy tette meg az én MSN-nemmel, hogy rejtve voltam bejelentkezve és úgy küldte el kb. tucatszor az ő „édes-kis helló maciját”, aminek az lett az eredménye, hogy fél éven keresztül nem fértem hozzá a fiókomhoz. Juhhéj!

Most egy hasonló problémával állok szemben, de nem a testvéri szeretet révén. Épp az egyik ismerősöm felkérését fogadtam el, amikor hirtelen kifagyott az MSN. Ezután újraindítottam a gépem, és amikor beléptem a fiókomba, akkor jött egy hibaüzenet, majd ledobott, később már bejelentkezni sem engedett a rendszerbe.

Mi a teendő ilyenkor, ami a legegyszerűbb? Persze gyorsan letöröltem az MSN-nem, felraktam egy újat, de nem segített. Sőt más gépen sem engedett bejelentkezni.

Ebből jött a konklúzió, közvélemény kutatás által a facebookon: „közellenség lettél semmi kétség…”; „ez a sors keze: “állj fel a géptől, hagyd az msn-t és kezdd el élni valódi életed!” – szólt az Úr”. A viccet félretéve a problémám adott. A hiba kódom megvan – 84cc0020: „Az ismerősök listája pillanatnyilag nem érhető el”. Megoldás még nincs. Mellesleg, most már a barátom sem tud belépni a gépemről, de az öcsém igen. Ki érti ezt? A kockákat biztos érzékeli a gép és ennek megfelelő válaszreakciót ad.

Egyébként minden más alkalmazás segítségével be tudok jelentkezni – eBuddy, Windows Live, Meebo…- és két hét elteltével odáig is eljutottam, hogy más gépről már be tudok lépni. Tehát valószínűleg a gépemben keletkezett valami hiba, csak tudnám, hogy akkor az öcsém miért tudja használni?

Most még egyszer megpróbálom újra felraknia az MSN-t, esetleg újra húzom a gépem, ha pedig ez sem segít, akkor új fiókot hozok létre. Fél év múlva pedig újra próbálkozom a régi MSN címemmel, hátha, addigra elfelejt a Rendszer.

Záborszki Helga


Megosztás és bookmark

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • Print
  • Add to favorites
  • RSS

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.