Vendégpost arról, milyen szolgáltatásokat is használ egy kommunikációs

Ha már kommunikációs, akkor nyilvánvalóan a neten kommunikál. De miket is használ? Összegyűjtöttem tehát azokat a szolgáltatásokat amiket nap mint nap használok és ilyen vagy olyan módon de hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyen végezzem a munkám, vagy csak jólérezzem magam. Ebből kaptok most egy kis ízelítőt.

Facebook http://www.facebook.com/

Jelenleg talán a leggyorsabb kommunikációs platform.

Twitter http://www.twitter.com/

Amennyiben nem szereted az rss-t, vagy fogalmad sincs róla, hogy mi az, akkor a lehető legjobb helye az információ szerezésére és persze megosztására.

Tumblr http://www.tumblr.com

Közösségi blog start-up. A középpontban a média megosztása ás újraosztása áll. Nem annyira a blog külcsínja az érdekes, hiszen mint felhasználó úgyis csak a dashboardot látod. Vigyázz mert nagyon addiktív tud lenni.

WordPress http://www.wordpress.org

Komótosabb mint a Twitter, vagy a Tumblr de ilyen is kell. Blogmotornak talán az egyik legokosabb.

Vimeo http://www.vimeo.com

Saját készítésű videók megosztása. A videók minősége kenterbe veri a youtube-ot és mivel saját tartalom megosztása a cél, ezért sokkal igényesebbek is.

Last.fm http://last.fm/

Végtelenített rádió. Az adó pedig az amit te szeretnél, ez lehet egy előadó, de lehet csupán egy “tag” is.

Flickr http://www.flickr.com/

Fotó és képmegosztás. A hangsúly viszont a fotón van.

Kevésbé ismertek:

Laterstars http://laterstars.com/

Twitter mellé kötelező. A kedvenc tweetek-ből gyűjti ki a linkeket és tárolja nekünk.

Readernaut http://www.readernaut.com/

Egy személyes könyvtár. Szintén közösségen alapul, de működik nélküle is. Ha valaki sokat szeret olvasni és ezt szeretné nyomonkövetni akkor itt a helye.

Gowalla http://www.gowalla.com

LBA. Location Based Application. iPhone, Android, Blackberry. Hasonlít a Google Latitudra, a facebook places-re és persze a foursquerre csak éppen sokkal szebb.

Dribbble http://www.dribbble.com

Twitter csak éppen designereknek. 400×300 pixel és nem több.

Homescreen.me http://www.homescreen.me/eszespeter

Elvakult apple fanatikusoknak és iOS felhasználóknak.

Dropbox http://www.dropbox.com

Cloud alapú információmegosztás és tárolás. Ha nem csak egy gépet, eszközt használsz a munkád során akkor elengedhetetlen szolgáltatás. Azonnali és automatikus szinkronizáció eszközök és a szerver között. Villámgyors adatelérés és adatmegosztás. De nem csak fájlokat lehet megosztani. Akár egy egész mappát is ami természetesen a legjobb lehetőség a kollaborációra.

Cloudapp http://www.getcloudapp.com

Szintén egy cloud alapú szerver. Adatok minél gyorsabb és egyszerűbb megosztását teszi lehetővé de számomra nem ezért érdekes. A szolgáltatás könyvjelező és url rövidítő szolgáltatása az amit leginkább használok. A tweetekbe ágyazott url-ek nem csak rövidek, de nyomon is követhető a látogatottságuk.

MobileMe http://www.me.com

Az Apple által fejlesztett fizetős szolgáltatás. 20GB tárhelyel és rengeteg szolgáltatással jár. Viszont csakis azoknak éri meg akik mac-et használnak.

Google.com

Gmail http://mail.google.com

8GB szabad hely. Gyors. Egyszerű. Megbízható.
On-line rss olvasó.
A lista végére azért egy jótanács. Próbáljatok meg konzisztensek maradni a felhasználónév választásakor. Én például mindehol eszespeter néven regisztrálok ami két dolog miatt is jó. A Google keresőben első vagyok. A másik pedig, hogy biztos lehetsz benne, hogy nem felejted el a felhasználónevedet.
A jelszó már valamivel trükkösebb, de 3-4-nél ebből sem érdemes többet használni.

Megosztás és bookmark

 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • Google Bookmarks
 • PDF
 • Print
 • Add to favorites
 • RSS

About Eszes Péter (peter.eszes@gmail.com)

2 Responses to “Vendégpost arról, milyen szolgáltatásokat is használ egy kommunikációs”

 1. köszönöm, akad, amit ki fogok próbálni :)

 2. És persze ez egyik legjobb és legtöbbet használt szolgáltatás maradt ki, a simplenote. Webapp és mobilokra natív appokat is kínálnak. Cloud based szinkronizáció biztosítja a több platform használatát. A jegyzeteket statikus weblapként és emailben is meg lehet osztani. A legjobb viszont az, hogy elmentik egy jegyzet 10 utolsó változatát, amit bármikor elő lehet hívni.

  http://simplenoteapp.com/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.