A nagy színfogó teszt

A tesztben résztvevő darabok

A lusták, a keveset mosók és a „spórolósoknak” találták ki a színfogó kendőt, melynek valljuk be, hatásosságát sokan kétségbe vonják! Én is a szkeptikusok táborát gyarapítom, így hát elhatároztam, hogy veszek egy doboz csoda kendőt és kipróbálom, hogy vajon működik-e a varázslat?

1. kísérlet

Fogtam hát és összemostam néhány piros darabot (lepedő, fehérnemű, póló), egy sötétkék farmert és egy fehér lepedő darabot. A mosógépen egy általános programot (1,5 óra) állítottam be, 60 Celsius-fokon.

Nem voltak illúzióim, de az eredmény meglepő volt. A színfogó nem, hogy nem járt sikerrel, de még össze is fogta a piros lepedőmet, a fehér tesztanyagom pedig rózsaszínes színárnyalatot vett fel. Tény, hogy a doboz oldalán apró betűvel az volt olvasható, hogy hatásossága csak akkor garantált, ha új ruhadarabot nem teszünk bele, illetve, ha tudjuk valamiről, hogy intenzíven engedi a színét, akkor két színfogót is érdemes használnunk egy mosáshoz.

Tesztkendő a mosás után

Én sokáig laktam egyedül ezért víz, mosópor és öblítő spórolás gyanánt összemostam különböző színű ruhákat, amelyekről tudtam, hogy nem engedik a színüket és tényleg nem lett bajuk. Sajnos a színfogóról az a személyes véleményem, hogy csak akkor segít, ha amúgy sem lenne baj. Arról nem is beszélve, hogy elsődleges célja a spórolás, de az olcsónak nem mondható kendővel körülbelül pont annyit spórolhatunk meg, mintha egy adag helyett kettőt mosnánk.

2. kísérlet

Az általam vásárolt kendő nem csak a színek megtartásában, de a foltok eltávolításában is hatékony volt, így egy fehér lepedődarabot leöntöttem vörösborral és rányomtam egy adag ketchupot, mindezt megszárítottam, majd a használati utasításnak megfelelően a 2in1-ben kendőt belehelyeztem 30Celsius-fokos vízbe és mellé raktam a pecsétes anyagdarabot, majd így áztattam 3 órán keresztül.

Bor és ketchupfoltos kendő

A három óra elteltével meglepődve tapasztaltam, hogy elvárásaimmal ellentétben egész jól eltüntette a kendő a foltokat. A bor szinte teljesen eltűnt, viszont a ketchuppal meggyűlt a baja. Biztos a sok hozzáadott színezek miatt, innen is tudhatjuk, hogy melyik az egészségesebb. De térjünk vissza a realitás talajára, szerintem még egy gépben való átmosás után plusz némi adalék hozzáadásával teljesen eltüntethető a maradék folt. Bár a terméktájékoztató nem ezt ígérte, de hát ne legyünk telhetetlenek.

Boros, ketchupos kendő áztatás után

Végezetül csak annyit mondanék, hogy, aki nem hiszi járjon utána és kérjen a színfogó honalapján ingyenes termékmintát, majd számoljon be nekem a tapasztalatairól. Mosásra fel!


Megosztás és bookmark

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • Print
  • Add to favorites
  • RSS

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.